Тошко Тошков: Няма 100% “чисти” семена!

29.08.2022by admin

 

“Здравейте, казвам се Тошко Тошков и с моя баща Александър Александров отглеждаме зърнено-житни и маслодайни култури в землището на гр. Димово обл. Видин. Поради особеностите на почвата и микроклимата в района залагаме повече на есенници 60-70%.

Придържайки се към старата поговорка “каквото посееш такова ще пожънеш”, ние се стараем семената да са заготвени по перфектен начин. Но има други нещата, на който колегите Фермери не обръщат голямо внимание. А именно Здравния статус на семената и действието на обеззаразителите върху тях. Тук на помощ идва Лаборатория „А-Лаб“ и Александра Живкова с нейния екип от професионалисти. Чрез лабораторни изследвания на гъбния фон около и в семето определят степента на зараза, (защото няма 100% “чисти” семена).

Анализирайки патогените и правилния обеззаразител, заедно с подходящия биостимулатор и микроелементи, е първата стъпка за заготовката на семената. Здрави семена със силна коренова система преди зимата, е цел номер 1 за нас и Лаборатория „А-Лаб“.
С А-Лаб си партнираме вече 2 години, точните анализи и съвети, които получаваме от тях подпомагат работата ни и резултатите си личат на полето. Мислим и за напред да продължим работата си с тях.“
ТОШКО ТОШКОВ, ЕТ “Агроблок”, гр. Димово, обл. Видин